2016.02.17.

Hunyor

Hunyor

Hagyma

Az idén évek óta dédelgetett  vágyam válik valóra.
Hihetetlen inspirálóan hatottak rám azok az amerikai virágos designerek, aki a gazdasági válság hatására virágtermesztésbe fogtak.
Itthon is megfigyelhető volt a hanyatló tendencia. Az évek során a klasszikus réti kerti virágokat szállító termelők  nem tudták  tartani a lépést. A válság idején kevesen maradtak fenn a virágpiacokon... Így többnyire Hollandiából érkeztek hozzám azok a virágok, amik a kertben is megteremnek.

Paletta

Rózsa

 Évekig  gondolkoztam hol, hogyan tudék valami hasonlót megvalósítani. Kerestem a megfelelő kertet, és vártam, pedig végig itt volt a szemem előtt. Aztán  valamelyik   téli éjszakán bevillant a megoldás.
 Hiszen az a kert ahol gyermekkorom nyarainak  nagy részét töltöttem, ami hajdan  csodás  mára megfakult, csak rám vár. Minden adott. Van ebben valami sorsszerű -   visszatérés a gyökerekhez.  

Rózsa

Van egy kis üvegház , napos és árnyékos helyek és segít, hogy tudom mi hol virágzott régen.
Klasszikus kerti virágokat fogunk ültetni, termeszteni.
Hunyort, Jácintot, Nárciszt, Fürtösgyöngyikét, Kockás liliomot, Tulipánt, Boglárkát, Anemónet, Harangvirágot, Szarkalábat, Gyűszűvirágot, Édesborsót, Clematist, Tátikát, Csillagfürtöt, Lepkevirágot, Rózsát, Japán anemónét, Ördögszemet, Asztibillét, Dáliát, Fűszernövényeket, Zöldeket.

Paradicsom

Eső

Cukkini

Az első virággumókat már be is szereztem....púder asztibille, kék szamárkóró, lila haranglábvirág.
A fenti képek a hétvégén készültek. A  hunyorok, amit 3 éve születésnapomra kaptam, épp most virágoznak újra. 
A többi tavaly májusban. Zsebkendőnyi teraszaimon kísérleteztem eddig, innentől egy teljes kert vár.
Alig várom,  hogy össszepiszkolhassam a kezem.

Harangvirág

komment {0}

 1